Ladda elbilen hemma med en Laddbox i Hudiksvall

En laddbox är en smart investering för dig som vill kunna ladda din elbil tryggt och smidigt hemma. Men vad behöver man ha koll på inför installationen av en laddbox? Våra erfarna medarbetare går igenom allt du behöver veta inför din investering!

För dig som vill kunna ladda din elbil hemma är det en god idé att installera en egen laddbox i anslutning till din bostad. Även om det är fullt möjligt att ladda din bil i ett vanligt vägguttag är det inte rekommenderat då det riskerar att överbelasta elsystemet i din fastighet. En laddbox är därför en smart investering med många fördelar för dig som vill kunna ladda din bil på ett säkert, effektivt och smidigt sätt.  

 

Att tänka på inför installationen av din laddbox i Hudiksvall

 • Välj rätt laddbox för dina behov
  Det finns en mängd olika laddboxar med olika funktioner som passar olika behov. Vissa laddboxar är till exempel försedda med smarta tjänster som gör att du kan se och följa din elförbrukning. Det finns även funktioner som låter dig bestämma vilka personer som får använda laddboxen. 
   
 • Tänk igenom placeringen
  En lättillgänglig plats är alltid bäst - det ska vara enkelt att ladda sin bil hemma! Tänk därför igenom placeringen av din nya laddbox i Hudiksvall. Ha i åtanke att laddkabeln ska vara lätt att komma åt samt att du enkelt ska kunna hänga upp den på en lämplig plats för att undvika att den blir skadad.
   
 • Välj en laddbox med Typ 2-uttag
  Det finns två olika typer av uttag till laddboxar – Typ 1 och Typ 2. Rekommendationen är att välja en laddbox med Typ 2-uttag, som är den europeiska standarden som tillämpas av bland annat Volvo, BMW, Audi och Mercedes. Bidraget för att installera en egen laddbox gäller idag enbart för laddboxar med Typ 2-uttag. Har du en bil med Typ 1-uttag är vårt tips att köpa en laddbox med Typ 2-uttag som du kopplar ihop med en separat kabel med Typ 2 i ena änden och Typ 1 i andra änden.
   
 • Ta hjälp av en behörig elinstallatör
  Elinstallationer ska alltid utföras av behöriga elektriker för att undvika person- och egendomsskador. Se därför till att en behörig elektriker installerar din nya laddbox i Hudiksvall!
   

Vi installerar din laddbox i Hudiksvall

Byggevallens Elservice är din lokala expert på laddlösningar för din elbil! När du anlitar oss för att installera din laddbox i Hudiksvall får du alltid auktoriserade elektriker som utför installationen på bästa tänkbara sätt. Våra erfarna medarbetare guidar dig i allt från val av laddbox till placering och ser till att din nya laddbox i Hudiksvall matchar dina behov såväl som din fastighets förutsättningar. Vi ser även till att du får ta del av bidraget för installationen.

Vill du installera en laddbox i Hudiksvall eller närliggande områden? Varmt välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt! 

Få offert från oss på Byggevallens Elservice!

Vill du anlita våra auktoriserade elektriker för att installera din laddbox i Hudiksvall eller närliggande områden? Fyll i nedanstående formulär, så återkommer vi med en fri offert inom kort!