Fördelar med att installera laddbox hemma

Det finns många fördelar med att ha en egen laddbox i anslutning till sin bostad för den som äger en laddbar bil. Vi går igenom varför en laddbox är en bra investering och vad skillnaden på att ladda sin bil i ett väggutag kontra laddbox är.

Har du en elbil eller en laddhybrid, eller planerar du att köpa en? Då har du förmodligen hört talas om laddboxar. Men har du koll på vad en laddbox egentligen är, och vilka fördelar det finns med att installera en egen laddbox i Hudiksvall?
 

Vad är en laddbox? 

En laddbox är en elinstallation med ett uttag som är anpassat specifikt för laddning av elfordon. Laddboxen innehåller flera elektriska komponenter som ser till att laddningen av din bil sker på ett säkert och effektivt sätt. Den kan till exempel sättas upp direkt på väggen i garaget alternativt på en stolpe i anknytning till bilens parkering. 

 

Kan jag ladda i vägguttaget?

Det går att ladda sin bil i ett vanligt vägguttag – dock är det inte att rekommendera då det tenderar att överbelasta vägguttaget och elsystemet i din fastighet. Detta kan resultera i värmebildning och i värsta fall innebära en brandrisk. Till skillnad från vägguttaget är laddboxen utvecklad för att ladda elbilar – de är alltså tillverkade specifikt för att klara av en hög belastning under en längre tid.  

 

Fördelar med att installera en egen laddbox i Hudiksvall

 • Säker laddning
  Säkerheten är den viktigaste aspekten när det kommer till elbilsladdning. Med en laddbox laddar du din bil på ett tryggt och säkert sätt eftersom den kommunicerar eventuella fel och stoppar laddningen när batteriet är fullt.  
 • Du kan göra annat under tiden
  En stor fördel med att installera din egen laddbox i Hudiksvall är att du kan du ladda din bil på din egen tomt och göra annat under tiden, istället för att vara tvungen att parkera bilen vid en publik laddare och vänta på att den ska bli färdigladdad.
 • Effektiv laddning
  Med en laddbox kan du utnyttja bilens hela laddkapacitet. Man brukar säga att en laddbox laddar upp till tio gånger snabbare jämfört med ett vanligt eluttag, beroende på vilken slags laddbox det är.
 • En investering i din fastighet
  Antalet elbilar väntas öka och i takt med det ökar även efterfrågan på lättillgängliga laddplatser. När du installerar en laddbox i Hudiksvall kan det därför göra din bostad mer attraktiv vid eventuell försäljning. 

Vi hjälper dig att installera din laddbox i Hudiksvall 

När du har bestämt dig för att investera i en laddbox är det viktigt att den installeras av en certifierad installatör. Vi på Byggevallens Elservice har certifierade och auktoriserade elektriker med gedigen kunskap om laddboxar och elbilar. Vi ser till att din laddbox installeras enligt konstens alla regler efter din fastighets förutsättningar. Tack vare vår långa yrkeserfarenhet kan vi dessutom installera din laddbox på ett tidseffektivt sätt till ett konkurrenskraftigt pris. Vi ser också självklart till att du får ta del av de bidrag du har rätt till i samband med installationen. 

 

Är du intresserad av att installera en laddbox i Hudiksvall eller närliggande områden? Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig! 

Få offert från oss på Byggevallens Elservice!

Vill du anlita våra auktoriserade elektriker för att installera din laddbox i Hudiksvall eller närliggande områden? Fyll i nedanstående formulär, så återkommer vi med en fri offert inom kort!